Mulgid panid müüki mootoriga uunikumsaani (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Mulgi vald müüb mootorsaani Buran.
Mulgi vald müüb mootorsaani Buran. Foto: Mulgi vald

Mulgi vald pani müüki Nõukogude Liidus toodetud mootorsaani Buran 640, mille valmimisaega müüja pakkuda ei oska. Ilma remondita sellega sõita ei saa, aga veel kümme aastat tagasi tehti sellega Karksi-Nuias suusaradu.

Müügis oleva Burani kohta oskab müüki korraldav valla majandusspetsialist Indrek Lepik öelda, et töökorras see ei ole. Pole akut ja kütusevoolikud vajavad vahetamist. Valmimisaasta kohta infot pole ning hodomeeter näitab, et sellega on sõidetud 320 kilomeetrit.

Mootorsaani Buran tootmine algas Venemaal 1971. aastal ning neid kasutati eelmisel sajandil kõikjal Nõukogude Liidus suusaradade valmistamiseks. Kümmekond aastat tagasi ostis toonane Karksi vald aga uue ja võimsama rajamasina ning sealtmaalt jäi Buran seisma. Nüüd mõistis vallavõim, et seda masinat tal enam kunagi vaja ei lähe, ja pani selle müüki.

Neljapäeval kell 9 lõppeval enampakkumisel osta.ee keskkonnas oli tehtud teisipäeva ennelõunaks juba 16 pakkumist ja hind oli kerkinud 500 eurolt 780-ni.

"Neid ostetakse enamasti varuosadeks," teadis Lepik öelda. "Varuosi neile enam ei tehta ja kuuldavasti on just masina lint ja rullikud üsna defitsiitsed."

Mulgi vald müüb mootorsaani Buran.
Mulgi vald müüb mootorsaani Buran. Foto: Mulgi Vald
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles