Viljandi kriminull püüab Tammsaare kirjanduspreemiat

Järva Teataja
Copy
"Eranuhke ei armasta keegi" on Gert Kiileri ilukirjanduslik debüütromaan.
"Eranuhke ei armasta keegi" on Gert Kiileri ilukirjanduslik debüütromaan. Foto: Marko Saarm

Tammsaare kirjanduspreemia kandidaadiks esitati tänavu 12 teost, mille hulgast žürii valis välja seitse nominenti. Need on Kristjan Saali "Surnud mehe armastus", Lilli Luugi "Minu venna keha", Tauno Vahteri "Hea venelane", Andra Teede "Emadepäev", Mehis Heinsaare "Kadunud hõim", Maarja Unduski "Ellen Niit. Heleda mõtte laast" ning viljandlase Gert Kiileri "Eranuhke ei armasta keegi".


Kiileri ilukirjanduslik debüütteos, põnevusjutt "Eranuhke ei armasta keegi" on kirja pandud klassikalise Ameerika krimižanri reeglite järgi ning selles on kirjeldatud sellist Viljandit, mida pole kunagi eksisteerinud.

"Igal aastal tundub, et raamatuid on vähe, kuid siis septembris-oktoobris hakkab neid aina juurde tulema," sõnas Järva vallaraamatukogu direktor Karmen Velitschinsky ning lisas, et seekord on raamatuid igale maitsele ja valik on mitmekesine. "Palju on ka debüütromaane."

Velitschinsky märkis, et seekord on valikus ka elulooraamatuid, mida vähemalt viimase kolme aasta jooksul ei ole olnud.

Žüriisse kuuluvad Koigi kooli direktor Annela Ojaste, Järva vallaraamatukogu Ahula ja Albu raamatukoguhoidja Kaja Leidtrop, Järva vallaraamatukogu Aravete raamatukoguhoidja Ene Lõõnik, Järva vallaraamatukogu direktor Karmen Velitschinsky, Järvamaa keskraamatukogu direktor Jane Kiristaja, sihtasutuse A. H. Tammsaare Muuseum Vargamäel juhataja Reelika Räim, Järva vallaraamatukogu Peetri raamatukoguhoidja Terje Kruusmann, Koigi kooli eesti keele õpetaja Igor Kotjuh, Järva vallaraamatukogu Imavere raamatukoguhoidja Allika Jüris, Järva valla avalike suhete peaspetsialist Arnika Tegelmann ja Albu kooli eesti keele õpetaja Kadri Kaarlep.

Auhind, Tammsaare lemmikuks olnud pohla-õunamoos ja 1500 eurot, antakse kätte 4. veebruaril. Selle paneb välja Järva vald. Möödunud aastal võitis Tammsaare kirjanduspreemia Kai Aareleid romaaniga "Vaikne ookean".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles