Viljandi avatud noortetuba pälvis haridus- ja teadusministeeriumi tunnustuse

Sakala
Copy
Viljandi avatud noortetuba on tunnustuskonkursil "Noorte heaks tänu" nominent kahes kategoorias. 
Viljandi avatud noortetuba on tunnustuskonkursil "Noorte heaks tänu" nominent kahes kategoorias. Foto: Marko Saarm

Haridus- ja teadusministeerium tunnustab noortevaldkonna tegijaid konkursil "Noorte heaks tänu". Viljandi avatud noortetuba on nominent kahes kategoorias.

Aasta noortesõbraliku või nutikas teo kategoorias kandideerib Viljandi avatud noortetoa aktiiv "Terviseviidad" ning aasta noortemaleva või -laagri kategoorias Viljandi töömalev.

Tunnustuskonkursile esitati tänavu 146 kandidaati, kelle hulgast valis komisjon välja parimad 11 kategoorias. Noortevaldkonna tegijaid tunnustatakse 24. jaanuaril Tartus.

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukase sõnul on viimased paar aastat eriti ilmekalt näidanud, kui vajalikku tööd teevad koos noortega ja nende heaks tegutsevad inimesed. "Noortevaldkonna töötajad tegutsevad üle Eesti, et luua noortele arenguvõimalusi ja toetada ettevõtlikku suhtumist. Nii loome noortele kodukohas ja Eestis tervikuna kõige parema kasvukeskkonna oma ideede elluviimiseks ja isiklikuks arenguks," ütles minister. "Tänavusi nominente vaadates võib nentida, et ideid on palju ja tase kõrge ning lisaks pikaajalistele panustajatele on märgatud uusi tegijaid. Kindel on, et lisaks koolile on huviharidus populaarne ja sinna tuleb riigil panustada."

Kõige rohkem kandidaate esitati aasta noorsootöötaja, noortevaldkonda antud pikaajalise panuse ning huvihariduse või -tegevuse aasta tegija kategoorias: vastavalt 27, 21 ja 17 kandidaati. Valiti välja 31 nominenti ning omakorda 11 kategooria laureaadid.

Noortevaldkonna tegijate tunnustamisega tahetakse esile tõsta noorsootöösse panustanud ja valdkonda edendanud inimesi, ettevõtteid ja organisatsioone ning silmapaistvamaid ja olulisemaid algatusi, millel on oluline mõju kohalikul, maakondlikul, üleriigilisel või rahvusvahelisel tasandil. Noortevaldkonna tegijaid tunnustab haridus- ja teadusministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles