Helir-Valdor Seeder: mõru uusaastakink Viljandi peredele (2)

Helir-Valdor Seeder
, Isamaa esimees
Copy
Helir-Valdor Seeder, Isamaa esimees
Helir-Valdor Seeder, Isamaa esimees Foto: Eero Vabamägi

EELMISE aasta viimasel Viljandi linnavolikogu istungil oli päevakorras eelnõu "Vanema poolt kaetava õppekulu suuruse kehtestamine Viljandi linna koolieelses lasteasutuses" muutmine. Eelnõu sisu oli volinike ja asjast huvitatud isikute jaoks võimalikult segaseks jäetud. Tekst tükkis oma komakohtadega protsendinumbrite ja erinevate lasteasutuste loeteluga oli võetud justkui matemaatikute harjutusvihikust.

Paraku ei olnud eelnõus ega seletuskirjas ainsatki sõna sellest, et lasteaiatasusid tõstetakse alates jaanuarist keskmiselt 20 euro võrra kuus ühe lapse kohta.

Iga volinik ja linnakodanik peab tegema iseseisvaid arvutusi, et saada teada, mida linnavõim tegelikult kavandab. Hea tava kohaselt on seletuskiri mõeldud aga just selleks, et eelnõu sisu lahti kirjutada. Seekord see kahjuks nii ei olnud ja küllap soovist eelnõu tegelikku sisu varjata. Eelnev tundub eriti kummalisena, kuna samal istungil oli päevakorras ka linnaeelarve esimene lugemine, millesse linnavalitsus lasteaiatasudelt planeeritava lisalaekumise aegsasti sisse kavandas. Linnapea Madis Timpson ja linnavalitsus teevad regulaarseid pressiteateid otsustest ja väikseimatestki sündmustest, kus linnapea osaleb, aga peresid puudutavast olulisest muudatusest raekoda vaikib. Ometi on praegune võimukoalitsioon ju rõhutatult lubanud kaasavat linnajuhtimist ...?

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles