Nagu Ameerikas – püüa takso tänavalt kinni

Merlin Kuld
, reporter
Copy
Centrum Takso taksojuht Mati Reinup märkis, et öiseid sõite on vähemaks jäänud ja peamine teenistus tuleb ikka päevasel ajal, kui turukotiga koju sõita soovitakse. Aastavahetusel on muidugi teised lood.
Centrum Takso taksojuht Mati Reinup märkis, et öiseid sõite on vähemaks jäänud ja peamine teenistus tuleb ikka päevasel ajal, kui turukotiga koju sõita soovitakse. Aastavahetusel on muidugi teised lood. Foto: Elmo Riig

Kui viimasel ajal on taksojuhtidel öisel ajal tööd vähemaks jäänud, siis seekordne nädalavahetus kujuneb neil tihedaks. Aastavahetusel on taksojuhtide telefon punane ning kliendid peavad lootma õige hetke tabamisele.

Viljandi Takso omanik Yevgen Soldatenko on taksojuhina töötanud 15 aastat ning tema taksopargis on seitse autot.

Nagu nentis Soldatenko, on viimastel aastatel öiseid taksosõite jäänud vähemaks ning peamine töö saab tehtud päeval. «Mitte ainult taksondus ei ole öösiti välja surnud. Inimesed läheksid küll hea meelega õhtuti välja, aga ei ole kohti, kuhu minna,» rääkis ta. «Kui isegi bensiinijaamad on öösiti kinni, siis peale kasiino kuhugi suurt minna ei ole. Need, kes pole harjunud kodus süüa tegema, küsivad minult, kust süüa saaks, aga meil ei ole isegi söögikohti, kuhu õhtuti minna.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles