Pauku kartva lemmiklooma kõrval on kõige tähtsam jääda ise rahulikuks (1)

Priscilla Õmblus
Copy
Mis on silmailuks kahejalgsetele, võib olla hirmuks neljajalgsetele sõpradele. Lemmikloomadele paugutamise ajal tuge pakkudes tuleks jääda ise rahulikuks.
Mis on silmailuks kahejalgsetele, võib olla hirmuks neljajalgsetele sõpradele. Lemmikloomadele paugutamise ajal tuge pakkudes tuleks jääda ise rahulikuks. Foto: Elmo Riig

Aastavahetusööl kõlab pauke siin ja seal ja taamalgi veel. Mis kahejalgsele silmailuks, see paljudele neljajalgsetele suureks hirmuks. Loomaarst soovitab inimestel selles olukorras ise rahulikuks jääda ja neljajalgsed sõbrad toas hoida.

Nagu ütles Viljandi Männimäe loomakliiniku juhataja, loomaarst Helen Valk, on kindlasti väga palju loomi, keda paugutamine üldse ei häiri, ent samuti on loomi, kes kardavad iga mütsu või müra. "Tekib värisemine, hingeldamine, ilavool, tõuseb südame löögisagedus, loom kõnnib närviliselt ringi, otsides varjulist kohta ning võimaluse korral peitub voodi või vanni alla või kappi," loetles ta ja lisas, et loom võib samamoodi hirmude käes kannatada nagu inimene.

Helen Valk tõi näiteks oma koerad: ühel on mürast ükskõik ja teine kardab paaniliselt ka pesumasina trummeldamist, ilutulestikust rääkimata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles