Aasta tegijad on Ukraina abistajad

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Ühel või teisel moel, olgu kasvõi hea sõna ja mõttega, aitas Ukrainat lõppeval aastal ilmselt peaaegu iga viljandimaalane. Kindlasti oli neid aga palju kordi rohkem kui need sadakond toetajat, kelle Sakala tänavu ilmunud Ukraina-teemalistest lugudest üles otsis ja sellesse mosaiiki koondas.
Ühel või teisel moel, olgu kasvõi hea sõna ja mõttega, aitas Ukrainat lõppeval aastal ilmselt peaaegu iga viljandimaalane. Kindlasti oli neid aga palju kordi rohkem kui need sadakond toetajat, kelle Sakala tänavu ilmunud Ukraina-teemalistest lugudest üles otsis ja sellesse mosaiiki koondas. Foto: Bk Foto/shutterstock/katri Henga/sakala

24. veebruar pidi Eestis olema pidupäev. Aga kui me tol päeval silmad olime avanud, polnud meie vabadus enam päeva olulisim jututeema. Tol päeval algas Euroopas sõda. Venemaa tungis kallale Ukrainale.

Enamik eestlasi mõistis üsna kohe, et ukrainlastest sõltub suuresti ka meie vabadus ja Venemaa tegevus on tagasihoidlikult väljendudes kohutav. Sestap jäid paljud ja paljud vanemad hätta vastusega laste lihtsale küsimusele, miks teised riigid Ukrainale appi ei lähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles