Poliitiku veisekari valla maal tõi Põhja-Sakalasse kriminaalasja (4)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Reegoldi biotiikide ümber on elektrikarjusega piiratud ala, millel rohelisel ajal käivad veised söömas. See on aga valla ettevõttele kuuluv maa ning antud loomapidajale lepinguta, loata ja tasuta.
Reegoldi biotiikide ümber on elektrikarjusega piiratud ala, millel rohelisel ajal käivad veised söömas. See on aga valla ettevõttele kuuluv maa ning antud loomapidajale lepinguta, loata ja tasuta. Foto: Elmo Riig

Põhja-Sakala vallas Reegoldi kandis tegutseva Sakala Mahetalu 260 lihaveist on juba enam kui viis aastat käinud rohtu söömas umbes 10 000 ruutmeetri suurusel vallale kuuluval maalapil. See söömine on nüüdseks põhjustanud kriminaalasja.

»Prokuratuur alustas detsembris kriminaalmenetlust, et kontrollida aktsiaseltsile Suure-Jaani Haldus (uue nimega Põhja-Sakala Haldus – toimetus) kuuluva kinnistu kasutamise seaduslikkust,» teatas prokuratuuri pressiesindaja Kauri Sinkevicius. Kahtlustust kuriteo toimepanemises ei ole kellelegi esitatud.

Sakala andmetel on uurimise all Herefordi lihaveiseid pidav mahetalu ja vallale kuuluv haldusettevõte. Talu on võtnud kasutusele vallale kuuluva maa, täpsemalt 10 500 ruutmeetrit jäätmaad biotiikide ümbruses, ja loomad on käinud sellel söömas. Raha pole talu maa kasutamise eest haldusfirmale maksnud, rendilepingut pole sõlmitud ning vallavalitsus pole maa kasutada andmiseks luba andnud. Menetluse käigus tuleb selgeks saada, kas maa on talu kasutusse läinud vallaettevõtte juhi teadmisel ja loal.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles