Viljandi Selverites hakatakse dokumentide väljastamise teenust pakkuma aprillis

Sakala
Copy
Kui PPA teeninduses väljastatakse dokumente tasuta, siis Selveris on see teenus tasuline. Viljandis hakkavad dokumente kätte andma Centrumi ja Männimäe Selver.
 
Kui PPA teeninduses väljastatakse dokumente tasuta, siis Selveris on see teenus tasuline. Viljandis hakkavad dokumente kätte andma Centrumi ja Männimäe Selver.  Foto: Sander Ilvest

Alates 27. detsembrist on Eestis võimalik isikut tõendavat dokumenti taotledes valida selle väljastuskohaks Selveri kauplus. Viljandisse jõuab seesugune teenus aprillis.

Augustis sõlmis politsei- ja piirivalveamet ettevõttega Hansab viieks aastaks lepingu isikut tõendavate dokumentide vahendatud väljastuse teenuse pakkumiseks. Hansab omakorda on sõlminud alltöövõtulepingu Selveri ketiga, mille kauplustes hakkab teenuse pakkumine toimuma.

"Meie eesmärk on pakkuda kliendile mugavat ja paindlikku teenust. Kuna kaubanduskeskused on avatud pikalt ja seda ka nädalavahetusel, on dokument võimalik ebamugavusteta kätte saada ka kõige kiirema elutempoga inimesel just talle sobival ajal ning kodu või töökoha lähedal," ütles politsei- ja piirivalveameti (PPA) identiteedi ja staatuste büroo teenuse omanik Marit Abram.

Abram lisas, et hanke käigus seadis PPA tulevasele partnerile nii füüsilise keskkonna kui andmeturbe koha pealt kõrged nõuded, samuti on suured ootused kaupluste personali kompetentsi ja taustakontrolli suhtes. "Vahendatud väljastuse teenus kaupluses peab olema võrdväärne või vähemalt ligilähedane PPA teenindustes pakutava teenusega."

Nagu ütles aktsiaseltsi Hansab kaardiüksuse juht Tex Vertmann, on suur vastutus olla usaldusväärne partner nii riigile kui politsei- ja piirivalveametile ning muuta dokumentide kättesaamine inimestele senisest oluliselt mugavamaks. "Loodetavasti avab teenuse aktiivne kasutamine ja edukas käivitamine teisigi uuenduslikke võimalusi, nii meile kui riigile, erinevate teenuste arendamiseks."

Jaanuari keskpaigast on dokumente katseprojekti korras võimalik kätte saada viiest Selverist: Tallinna Järve, Mustakivi, Tondi ja Pirita ning Pärnu Keskuse Selverist. Aprilliks lisandub veel ligi 50 väljastuskohta, neist kuus Soomes.

Nagu ütles Marit Abram, on PPA eesmärk saavutada teenuse täisvõimsus aprillis ning teenus peab olema kättesaadav kõikides maakondades. "Viljandis on plaanis hakata teenust pakkuma kahes Selveris – Centrumis ja Männimäel."

Kui PPA teeninduses on dokumentide väljastamine tasuta, siis Selveris on teenus tasuline, makstes 7,20 eurot dokumendi kohta täiskasvanule ning 4,32 eurot alla 15-aastasele lapsele, pensionärile ja puudega isikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles