Lokkaval viiruste ajal nakatuvad lapsed järjest

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Viirushaigused lokkavad täiel rinnal. Põhjusi on erinevaid, kuid võib arvata, et COVID-iaegse koduspüsimisega oleme unustanud, mida üks korralik haigushooaeg tähendab.
Viirushaigused lokkavad täiel rinnal. Põhjusi on erinevaid, kuid võib arvata, et COVID-iaegse koduspüsimisega oleme unustanud, mida üks korralik haigushooaeg tähendab. Foto: Madis Veltman

Kui kuu algul kirjutas Sakala, et ligi pooled õpilased puuduvad haiguse tõttu koolist, siis edasi pole tõved hõlpu andnud ja Viljandi perearstide sõnul on haigestumine järsult kasvanud, eeskätt eelkooliealiste ja koolilaste hulgas.

"Haiged, sealhulgas järjest nakkustes, on lapsed, aga ei pääse sellest ka osa täiskasvanuid," lausus perearst Kadri Ann Prass. Sügistalvine viiruste hooaeg on tema kinnitusel täies hoos ja tagasi on aeg, kui viirused levivad tempokalt. Inimesed on uuesti kollektiivis ja suuremaid seltskondi välditakse vähem. Laste kooskäimine toob viiruste hooajal kaasa rohkem haigestumisi ja järjestikust nakatumist viirustesse. "Väikelaste puhul peame seda aga normaalseks. 8–12 haigestumist aastas on ootuspärane ning et suvel ollakse keskmiselt vähem haiged, koonduvad haigused just praegusesse aega," selgitas arst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles