Roboti eelis inimkäte ees nõuab puidutööstuses väljaselgitamist

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Võrumaa kutsehariduskeskuse puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskuse arendusspetsialist Erkki Naaris (paremal) käis Kase Factorys katsetamas, kuidas sobiks uudne robotlahendus saunamaterjali ja põrandate tootmisse. Protsessi jälginud ettevõtte juht Meelis Rull (vasakul) leiab, et koostöörobot peaks olema kaks-kolm korda odavam, et seda kohe kasutusele võtta.
Võrumaa kutsehariduskeskuse puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskuse arendusspetsialist Erkki Naaris (paremal) käis Kase Factorys katsetamas, kuidas sobiks uudne robotlahendus saunamaterjali ja põrandate tootmisse. Protsessi jälginud ettevõtte juht Meelis Rull (vasakul) leiab, et koostöörobot peaks olema kaks-kolm korda odavam, et seda kohe kasutusele võtta. Foto: Marko Saarm

Saunamaterjali ja põrandate valmistaja Kase Factory katsetas aasta lõpul robotkätt, sest nagu ettevõtte juht Meelis Rull ütles, tahavad inimesed järjest vähem tööstuses oma käega rasket tööd teha.

«Tööstusrobotid nagunii tulevad, suurtööstuses käib automatiseerimine ja digitaliseerimine päris võimsalt. Aga väikestel mitte. Me siis huvitume,» lausus ta.

Inimene või robot

Karksi-Nuias tegutsevas Kase Factorys oli parasjagu kohal Võrumaa kutsehariduskeskuse puidutöötlemise ja mööblitootmise kompetentsikeskuse Tsenter arendus­spetsialist Erkki Naaris ja ta katsetas Universal Robotsi robotkätt lailintlihvimismasina juures.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles