Imiku raputamine tõi kaasa kriminaalasja (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Imiku raputamine võib kaasa tuua pöördumatu ajukahjustuse.
Imiku raputamine võib kaasa tuua pöördumatu ajukahjustuse. Foto: Joakim Klementi

Enne jõule jõudis Sakala andmetel Viljandi haiglasse viiekuune laps, keda oli nii tugevalt raputatud, et teda tuli esmalt elustada ja siis saadeti ta edasi Tartu ülikooli kliinikumi. Juhtunu uurimiseks on alustatud kriminaalasi.

Prokuratuuri alustas krminaalasja 22. detsembril, kuid lähemat infot juhtunu delikaatsuse tõttu ei avaldata. Kriminaalmenetlust alustati raske tervisekahjustuse tekitamist käsitleva paragrahvi järgi. Sellise teo eest süüdimõistmise korral karistab kohus vangistusega alates neljast aastast ja lõpetades 12 aastaga.

Prokuratuuri seletusel on tegu äärmiselt delikaatse juhtumiga, mille kõik asjaolud tuleb kriminaalmenetluse käigus ekspertiiside ja teiste uurimistoimingutega kindlaks teha. Seetõttu uurimist ja juhtumit esialgu detailsemalt ei avata.

Imiku raputamine võib lapsele kaasa tuua pöördumatu ajukahjustuse ning selle teo eest on Eesti kohtud vanemaid karistanud ja vanglasse saatnud. Esimest korda karistas kohus sellise teo eest lapse ema 2005. aastal, kui Tallinna linnakohus mõistis 22-aastase naise süüdi oma imikuealisele lapsele raske tervisekahjustuse tekitamises ning karistas teda kuueaastase vangistusega. Raputamise tagajärjel tekkis lapsel raske peaajupõrutus, millega kaasnesid vaimne puue ja psühhomotoorne arengupidurdus.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles