Viljandi kultuuriakadeemia toob näitleja eriala üliõpilastega Eesti Rahva Muuseumis lavale diplomilavastuse

Priscilla Õmblus
Copy
Viljandi kultuuriakadeemia toob näitleja eriala üliõpilastega jaanuaris Eesti Rahva Muuseumis lavale "Sorry, me teeme Tšehhovit". Fotol on valgussambad ERM-i parklas.
Viljandi kultuuriakadeemia toob näitleja eriala üliõpilastega jaanuaris Eesti Rahva Muuseumis lavale "Sorry, me teeme Tšehhovit". Fotol on valgussambad ERM-i parklas. Foto: Margus Ansu

19. jaanuaril esietendub Eesti Rahva Muuseumis Katariina Undi ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti õppekava 14. lennu näitlejatudengite diplomilavastus "Sorry, me teeme Tšehhovit", mis põhineb Anton Tšehhovi näidendil "Kajakas".

Lavastaja Katariina Undi sõnul on materjalina Tšehhovi valikul oma väga kindlad põhjused. "Esmapilgul võib valik tunduda klišeena, kuid sellest hoolimata on Tšehhovi maailm täiesti unikaalne. Leian, et see on võimas proovikivi näitlejatehniliste saladuste avastamiseks ning uurimiseks," rääkis Unt, kes on ühtlasi kultuuriakadeemias näitlejatöö õppejõud.

Undi sõnul toob paradoksaalselt autori rahvus päevakorda Venemaa Ukraina-sõja, mille tulemusena on kogu vene kultuur seatud ajaloolise küsimuse alla. "Kas seda boikoteerida, tühistada, keelata, rahule jätta … Või sellest uuesti inspireeruda?"

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles