Linn leidis Roo tänavale projekteerija

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Linnavalitsus kinnitas Roo tänava teede ja tehnovõrkude projekteerijaks aktsiaseltsi Infragate Eesti.
Linnavalitsus kinnitas Roo tänava teede ja tehnovõrkude projekteerijaks aktsiaseltsi Infragate Eesti. Foto: Elmo Riig

Viljandi linnavalitsus leidis hankega uuele elurajoonile Roo tänaval teede ja tehnovõrkude projekteerija: seda tööd asub tegema aktsiaselts Infragate Eesti.

Abilinnapea Kalvi Märtini sõnul on Roo tänava teede ja tehnovõrkude projekteerimine seotud Roo tänava 1 kinnitu jagamisega kümneks väikeelamukrundiks. "Paralleelselt detailplaneeringu koostamisega otsustasime alustada ka sealsete tänavate ja tehnovõrkude projekteerimist. Selle eesmärk on panna kirja kõik vajalik kümnele üksikelamukrundile juurdepääsuks ja hoonete ehitamiseks," selgitas ta ja lisas, et see sisaldab tee-ehitust, drenaaži, saju- ja reoveekanalisatsiooni, veetorustikke, kaugkütet, elektrivarustust, sidetrassi ja ka tänavavalgustuse rajatisi.

Roo tänava teede ja tehnovõrkude projekt valmib plaanide järgi järgmise aasta augusti lõpuks ning linnaeelarvest rahastatud projekteerimine läheb maksma 46 200 eurot.

Eelmisel nädalal andis linnavalitsus teada, et võttis vastu Roo tänav 1 detailplaneeringu ning selle väljapaneku korraldab arhitektuuriamet uue aasta alguses.

Detailplaneeringu järgi moodustub katastriüksuse Roo tänav 1 jagamise tulemusena kümme krunti, mille suurus jääb vahemikku 900–1000 ruutmeetrit. Uus hoonestus on planeeritud arhitektuurselt iseloomult sarnane varem Järve, Kopli, Karja ja Männi tänava vahele ehitatud tänapäeva võtmes väikeelamute iseloomuga.

Abilinnapea Kalvi Märtini sõnul on see oluline areng. "Viljandi järve äärde tuleb juurde kümme väikeelamukrunti, millele oleme kehtestanud rangemad arhitektuurinõuded, et tagada ühtsus ümbritseva keskkonna iseloomuga," ütles ta. "Soovijatel on võimalik kinnistu detailplaneeringuga lähemalt tutvuda ja selles kaasa rääkida avalikul väljapanekul. Julgustan kõiki huvilisi seda võimalust kasutama."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles