Ilm muutub viletsaks ja teed libedaks

Sakala
Copy
Ööl vastu teisipäeva muutuvad ilmaolud üle Eesti kehvaks ning ka Viljandimaad hakkavad kimbutama jäävihma- ja lörtsisajud.
Ööl vastu teisipäeva muutuvad ilmaolud üle Eesti kehvaks ning ka Viljandimaad hakkavad kimbutama jäävihma- ja lörtsisajud. Foto: Madis Veltman

Esmaspäeva õhtul muutuvad senised vaiksed ja karged ilmastikuolud taas keerulisemaks. Saartel hakkab tuiskama ning keskkonnaagentuur hoiatab, et tuisk liigub õhtu edenedes üle Lääne-Eesti ka mujale mandrile.

Kagutuul tugevneb sisemaal puhanguti 15 m/s, saartel ja rannikul aga kuni 20 m/s. Ööl vastu teisipäeva levivad lumesadu ja tuisk üle maa. Õhutemperatuur tõuseb paiguti plusskraadidesse ning lumetuisk läheb üle lörtsi- ja vihmasajuks. Hommikupoole ööd ja päeval sajab mitmel pool jäävihma.

Teisipäeval valitseb peamiselt pilves ilm. Ida-Eestis sajab lund ja lörtsi, pärastlõunal kohati ka vihma, Lääne-Eestis sajab lörtsi ja vihma, pärastlõunal on sadu hõredam. Arvestada tasub sellega, et kohati sajab jäävihma ja oht kiilasjää tekkimiseks on suur.

Keskkonnaagentuuri sõnutsi on ka Viljandimaal jäiteoht väga suur ning öösel ja teisipäeval tasuks liikluses seega väga ettevaatlik olla, sest teed võivad olla libedad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles