MÄRJAD KÄPAD Vesikoerte jõulujalutuskäik mööda Viljandit tõstis tuju ja teadlikkust

Copy

Pühapäeva keskpäeval võisid möödujad näha, kuidas Vabaduse platsi serva kogunes hulk inimesi, kaasas koerad, kellest paljud olid enam-vähem sama suured kui omanikud ise. Algamas oli traditsiooniline vesikoerte jõulujalutuskäik.

Sellist vetelpäästekoerte ehk hellitavalt vesikoerte jõulujalutuskäiku korraldatakse juba aastaid ning enamikes suuremates Eesti linnades. Huvilised saavad suuri, sõbralikke ja mõnusalt karvaseid loomi soovi korral ka patsutada ja paitada, aga kohaliku koordinaatori Angela Leiaru sõnutsi tuleks seda teha mõistagi ettevaatlikult ning luba küsimata võõraste koerte katsumine pole kunagi hea mõte.

"Ja eks seda tehes tuleb ka arvestada, et riided võiksid seljas olla sellised, mis ila- ja karvakindlad," rääkis ta naeruselt.

Sellise jalutuskäigu mõte nii Viljandis kui ka mujal Eestis on inimestele teadvustada, et vetelpäästekoerad on olemas ning nendega mööda linna jalutades veidi elevust põhjustada. Suured koeratõud, näiteks Newfoundlandi koerad, leonbergerid ja landseerid püüavad ju pilku ja võivad kaaluda tublisti üle kuuekümne kilo. Ning kui neid on palju koos, siis on teiste linnakodanike tähelepanu garanteeritud. Aga see on ka hea võimalus omavahel suhelda, natuke pärast jõuluprae söömist ennast liigutada ning teistele koerakasvatajatele tere öelda. Lisaks saab jalutuskäigu lõpus ühiselt teed juua ning üksteisele ja neljajalgsetele sõpradele kingitusi teha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles