Viljandi haiglas nägi ilmavalgust üks jõululaps

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Viljandi Rotary klubil on alates 1996. aastast traditsioon käia jõululast õnnitlemas ja talle kinke viimas. Pilt illustratiivne
Viljandi Rotary klubil on alates 1996. aastast traditsioon käia jõululast õnnitlemas ja talle kinke viimas. Pilt illustratiivne Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Tänavu sündis Viljandi haiglas 24. detsembril üks jõululaps. Viljandi Rotary klubi pühapäeval väikesele jõulupreilile külla ei läinud, aga teeb seda esmaspäeval.

Viljandi Rotary klubi president Kristel Kesalo sõnas, et Rotary klubi poolt on jõululapsele ette nähtud traditsiooniline lillekimp ja väike rahaline kingitus, mida minnakse haiglasse üle andma esmaspäeval. Komme jõululast õnnitlemas käia on Viljandi Rotary klubil juba alates 1996. aastast.

Kui jõululaupäeval ei sünni ainsatki jõululast, siis ootab Rotary klubi kannatlikult ning kimbu ning kingituse saab esimene ilmakodanik, kes pärast jõule sünnib. Viljandi Rotary klubi ajaloos on ka ette tulnud selline juhus, kui õnnitlemas käidi alles uuel aastal ilmale tulnud last.

Eelmisel aastal Viljandi haiglas 24. detsembril ühtegi last ei sündinud ning esimene jõululaps, kes ka Viljandi Rotary klubilt kingituse sai, sündis alles 27. detsembri varahommikul.

Üle-eelmisel aastal sündis Viljandi haiglas kaks jõululast. Jõululaupäeval, 24. detsembril nägid toona ilmavalgust poiss ja tüdruk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles