Hea ettepanek tõstab Mulgi mehe püsti

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimased kolm kuud on Mulgi mees lebanud aktsiaseltsi Viljandi Metall territooriumil.
Viimased kolm kuud on Mulgi mees lebanud aktsiaseltsi Viljandi Metall territooriumil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Aastaid Tallinna—Tartu maanteel Imavere ristmiku lähedal roolikeerajaid Viljandisse juhatanud Mulgi mehe kuju, mille tormituul jõulude ajal maha lükkas,
ootab kodulinnas lumeteki all pikutades tööpostile naasmist.

Kunstnik Tõnu Kuke kavandi järgi 2003. aastal valmistatud hiiglaslik metalne Mulgi mees kukkus ümber läinud aasta viimastel päevadel. Et siis polnud vesise pinnase tõttu võimalik figuuri oma kohale tagasi panna, toodi see sünnikoju, aktsiaseltsi Viljandi Metall õuele talvituma.

Linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kull rääkis, et kujule on kavas teha uus, senisest tugevam alus ning kui talvekülm on mööda läinud, see oma kohale tagasi seada. «Asukoht on iseenesest hea, sest Imavere kaudu tuleb Viljandisse suurem osa sõitjaid. Pealegi ei küsi sealne maaomanik linna käest renti,» sõnas ta.

Samas möönis Kull, et leebe naeratusega mees kippus viimastel aastatel ristmiku ümbrusesse paigaldatud teiste suurte reklaamviitade vahele ära kaduma. Seepärast ootab linnavalitsus viljandlastelt ideid, kus veel võiks kuju kasulikku rakendust leida.

«Võib-olla tekib inimestel uusi säravaid mõtteid, mille teostamine ei nõua suuri lisakulusid. Võtame need kindlasti kaalumisele,» lubas ta. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles