GALERII ⟩ Pauluse kiriku jõulujumalateenistuse jutlus keskendus vaesusele, sõjale ja pimedale ööle vastupanekule

Copy

Viljandi Pauluse kirikus peeti 24. detsembril traditsiooniliselt kaks jumalateenistust, mis algasid kell 16 ja 18. Esimesel laulis koguduse kammerkoor, teisel pakkus muusikalisi vahepalu Tõnis Tulp.

Õpetaja Allan Praats tervitas kohaletulnuid ning keskendus jõulujutluses muutuvatele aegadele ja pidepunkti leidmisele traditsioonides, mis ühendavad läbi ajaloo inimpõlvi, puudutas aga loomulikult ka vaesuse, sõja ning kurjusele vastu astumise teemasid.

"Võib-olla oled sa siin esimest korda. Vaatad ja kuulatad. Mida uudistada? Koged esimest korda kirikusaali, vaatad siia kogunenud inimesi. Elad kaasa ja hoomad jumalateenistuse ehk liturgia viisi ja laadi. Loodan, et ... Et sa ei ole pettunud kirikusaali tagasihoidlikus väärikuses. Siia kogunenud inimeste harduses. Aga kui oled siin ennegi käinud, siis tunned ennast siin ehk koduselt, õdusalt. Kui vaatad ringi, siis märkad ehk, et mõni küünal lühtris ei põle, tuul tõmbab läbi katkiste akende," rääkis Praats ning libistas pilguga üle kiriku. "Aga need asjad ei ole tähtsad."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles