Viljandi käsipallurid noppisid enne jõuluaega kingituseks võidupunktid

Sakala
Copy
Viljandi HC eest viskas neljapäeval enim väravaid Aleksander Pertelson (3).
Viljandi HC eest viskas neljapäeval enim väravaid Aleksander Pertelson (3). Foto: Elmo Riig

Enne jõululaua taha istumist oli neljapäeval veel neljal käsipallimeeskonnal vaja Eesti meistriliigas arveid klaarida: kohtusid HC Tallinn ja Põlva Serviti ning SK Tapa/N. R. Energy ja Viljandi HC. Sõle spordikeskuses peetud kohtumise võitis ootuspäraselt Serviti, 41:19, Tapal asetleidnud mäng pakkus aga üllatusi ja lõppes Viljandi 27:22 võiduga.

Teise poolaja vähemuses mängima pidanud Viljandi HC alla ei vandunud. Nagu vahendas käsipalliliit, avas skoori võõrustajavõistkond SK Tapa/N.R. Energy, kuid juba neljandal minutil lubas ta külalistel ette minna ja seisuks sai 2:1. Tapa püsiski kodupubliku ees üsna stabiilselt üheväravalises kaotusseisus.

10. mänguminutiks oli seis 5:4 Viljandi meeskonna kasuks. Viis minutit hiljem teenis Viljandi seitsme meetri karistusviske, mida Hendrik Koks ei realiseerinud ning Tapal tekkis viigistamisvõimalus. Vise läks posti ning hetk hiljem saavutas Viljandi mängija Robin Liinsoo väravaga juba kahepunktilise edumaa 8:6.

25. minutil suurendas Ott Varik vahemaa nelja ja seejärel Kristjan Koovit viie punkti peale. Vaheajale mindi seisus 14:8.

Üheksanda värava sai Tapale kirja Lauri Lande ning see leidis aset mängu 31. minutil. Viljandi läks 16:10 juhtima, ent 33. minutil teenis Simon Drõgin punase kaardi.

41. minutiks olid Tapa väljavaated mõnevõrra paremaks läinud, seisuks oli 15:18. Kümne minuti möödudes oli Viljandi meeskond võõrustajate eest 24:17 eest ära läinud. Lõppskooriks kujunes 27:22.

Viljandi eest viskas kõige rohkem väravaid Aleksander Pertelson, kes hiilgas käsipalliliidu sõnutsi üheksa tabamusega. Tapa meeskonnas tegi parima tulemuse Vahur Oolup, kelle arvele jäi kuus väravat.

"Kohtumine kujunes selliseks, nagu me arvasime. Aasta lõpuks on kumm pisut tühi ja mõlemad satsid tegid pisivigu. Alguses ei saanud üldse kaitses hakkama, aga esimese poolaja lõpuks saime selle pidama," rääkis Viljandi HC kapten Kristo Voika.

Teine poolaeg oli Voika sõnutsi déjà vu. "Alustasime poolaega väga halvasti ja kui Tapa hakkas juba paari värava kaugusele jõudma, saime alles aru, et meie peame ka mängima. Lõpuks saime kaks punkti, mis hetkel meile on väga olulised," lausus ta ja soovis meeskonna poolt kõigile ilusaid pühi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles