Kuidas näeb jõule, päkapikke ja Viljandit robot?

Hans Väre
, Sakala peatoimetaja
Copy
Tänavuse Sakala paberlehe esikülje palusime joonistada tehisintellektil Midjourney. Tahtsime sellel näha tähistaevast talvise metsa kohal, Soomaa sümbolit haabjat, mis aasta tagasi UNESCO maailmapärandisse arvati, jõulupuud ja kingitusi. Kingitused unustas kunstmõistus kahjuks toomata.
Tänavuse Sakala paberlehe esikülje palusime joonistada tehisintellektil Midjourney. Tahtsime sellel näha tähistaevast talvise metsa kohal, Soomaa sümbolit haabjat, mis aasta tagasi UNESCO maailmapärandisse arvati, jõulupuud ja kingitusi. Kingitused unustas kunstmõistus kahjuks toomata. Foto: Hans Väre/midjourney

Tänavuse jõululehe esikülje illustratsiooni autorile ei saa saata tänusõnu efektse pildi eest. Ja kui küsida sellel, kuuendal leheküljel olevate tekstide  – parajasti loetav välja arvatud – autorilt autogrammi, ei saa ta seda anda. Neid kumbagi pole olemas. Need teosed on loonud tehisintellekt.

Tehisintellekti on viimasel ajal üha rohkem märgata. Lõppeval aastal, eriti viimastel kuudel, astus ta aga varjust otse rambivalgusesse, sest kallite, spetsiifiliste ja erilisi oskusi nõudvate programmide kõrval jõudis avalikkuse ette mitu rakendust, mida saab kasutada igaüks. Ja seejuures väga lihtsalt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles