Viljandis valminud film jõudis Oscari eelvalikusse

Margus Haav
, reporter
Copy
"Kiiver pähe! Lähme rallitama!" 
"Kiiver pähe! Lähme rallitama!" Foto: Filmikaader

Sander Joone suuresti Viljandis valminud animafilm "Sierra" jõudis Ameerika filmiakadeemia auhindade ehk Oscarite lühinimekirja, mis viib selle ühe sammu võrra lähemale lühianimatsiooni Oscari nominatsioonile. 95. Oscarite nominendid avalikustatakse 24. jaanuaril, auhinnagala on 12. märtsil.

"Sierra" on sel aastal osalenud enam kui 120 filmifestivalil ning saanud 43 tähelepanuväärset auhinda. Sander Joon on rääkinud, et Viljandi on selle filmi sünnikoht – paljud ideed on just siit linnast pärit.

Sooja huumoriga vürtsitatud eluterve "Sierra" keskmes on poiss, kes muutub rahvaralli ajal rehviks. Filmi tegevus leiabki aset sürreaalses autorallimaailmas ja lugu näitab läbi absurdi prisma, mis võib juhtuda, kui vanemad suruvad lastele peale oma seisukohti. Musta huumori all peidab end eluline südamlik lugu. 

"Me tegime seda filmi Viljandis. Animaatorid olid nii Tallinnas kui ka Portugalis ja Bulgaarias, meie juhtisime seda protsessi Zoomi ja arvuti abil," märkis filmi produtsent Aurelia Aasa. 

"Sierra" autor Sander Joon ja produtsent Aurelia Aasa kinnitavad, et hittanimatsioon on suuresti mõjutusi saanud Viljandist.
"Sierra" autor Sander Joon ja produtsent Aurelia Aasa kinnitavad, et hittanimatsioon on suuresti mõjutusi saanud Viljandist. Foto: Eve Naaber

Eesti esitas parima võõrkeelse filmi Oscarile ka Ove Mustingu filmi "Kalev", mis lühinimekirja ei jõudnud.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles