Suure-Jaani vald otsib tornile säravat ideed

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuletõrjetorn ilmestab Suure-Jaani südant.
Tuletõrjetorn ilmestab Suure-Jaani südant. Foto: Elmo Riig / Sakala


Täispikkuses artikkel ilmus
2. märtsi «Sakalas»


Suure-Jaani vallavalitsus on nõus andma 650 eurot inimesele, kes pakub parima lahenduse endise tuletõrjedepoo kasutamiseks.

«Ootame ideede pakkujaid, aga kõige rohkem neid, kes oleksid valmis pakutud idee hiljem ka ellu viima,» lausus vallavanem Tõnu Aavasalu.

Kesklinnas asuva kinnistu suurus on 2500 ruutmeetrit, sellel asub endine tuletõrjedepoo voolikute kuivatamise torn garaažihoonete ja keldrikorrusel paikneva saunaga. Hoones on vesi ja kanalisatsioon ning õuel puukuurid.

Pritsimehed jätsid ehitise maha läinud aasta septembrikuus, kui nad kolisid varem Taisto bussipargile kuulunud ja vahepeal renoveeritud avaramasse hoonesse.

Tõnu Aavasalu sõnul on vald kaalunud eri variante, üks nendest oli kinnistu müümine. «Paraku on oht, et keegi soetaks selle niisama ja jätaks tühjalt seisma. Ideekonkursi kaudu loodame leida parima lahenduse,» selgitas ta.

Samas rõhutas vallavanem, et võistluse võitmine ei anna idee elluviimiseks lepingu sõlmimisel eelist.

«Omavalitsuse seniseid mõtteid kaaludes oleme märganud, et hoone käigushoidmiseks tuleks kõvasti peale maksta. Konkursiga loodame leida lahendust, mis oleks isemajandav,» kõneles vallavanem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles