Kaua oodatud veebirakendust tuleb veel kaua oodata (1)

Margus Haav
, reporter
Copy
Bussiootajal oleks vahel kasulik teada, kas hilinev transpordivahend on tema poole teel või on ehk mõni õnnetus segama tulnud. Praegu tal sellist võimalust pole ning keegi ei söanda öelda, kas ja millal tuleb.
Bussiootajal oleks vahel kasulik teada, kas hilinev transpordivahend on tema poole teel või on ehk mõni õnnetus segama tulnud. Praegu tal sellist võimalust pole ning keegi ei söanda öelda, kas ja millal tuleb. Foto: Sille Annuk

Õigel ajal saabumata jäänud bussi ootaja saab peatuses nõutult edasi-tagasi tammudes suurema vaevata vaadata oma telefonist seda, milline lennuk temast parasjagu üle lendas, kuhu see on teel ja millal kohale peaks jõudma, kuid mitte seda, kui kaugel on pikisilmi oodatav buss ja kas too üldse tuleb.

Viljandimaa Ühistranspordikeskuse juhataja Kaupo Kase saab näiteks igal ajal kontrollida, kus maakonna liinidel sõitvad bussid parasjagu viibivad. Kase tõdes, et Viljandimaa bussides on selleks valmidus olemas juba 2018. aastast.

«Kui me sõlmisime vedajaga viimast ühistranspordi­lepingut, siis oli selles kirjas, et me ei pea maksma ühtegi senti selle eest, et neid andmeid saada,» rääkis Kase. «Kõikidele kasutatava veebirakenduse loomine on õhus olnud aga juba pikalt. Meie viimasesse riigihankesse oli sellise äpi tegemine esialgu samuti sisse kirjutatud, aga jätsime selle lõpuks siiski välja, sest transpordiamet lubas, et see tuleb niikuinii kohe. Oleme seda ­oodanud siiamaani.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles