VILJANDI ⟩ Linnavalitsus andis loa Roo tänavale kümme eramut püstitada

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Roo tänav 1 aadressiga kinnistu jagatakse kümneks krundiks.
Roo tänav 1 aadressiga kinnistu jagatakse kümneks krundiks. Foto: Kuvatõmmis

Viljandi linnavalitsus andis pressiteatega edasi info, et võttis esmaspäevasel istungil vastu Roo tänav 1 detailplaneeringu. Arhitektuuriamet korraldab planeeringu avaliku väljapaneku uue aasta alguses.

Abilinnapea Kalvi Märtini sõnul on see oluline areng. "Viljandi järve äärde tuleb juurde kümme väikeelamukrunti, millele oleme kehtestanud rangemad arhitektuurinõuded, et tagada ühtsus ümbritseva keskkonna iseloomuga," ütles abilinnapea. "Soovijatel on võimalik kinnistu detailplaneeringuga lähemalt tutvuda ja selles kaasa rääkida avalikul väljapanekul. Julgustan kõiki huvilisi seda võimalust kasutama."

Detailplaneering on välja pandud 11.–24. jaanuarini Viljandi linnaraamatukogus perioodika lugemissaalis ja Viljandi raekoja hoone teisel korrusel infotahvlil.

Detailplaneeringu järgi moodustub katastriüksuse Roo tänav 1 jagamise tulemusena kümme krunti, mille suurus jääb vahemikku 900–1000 ruutmeetrit. Uus hoonestus on planeeritud arhitektuurselt iseloomult sarnane varem Järve, Kopli, Karja ja Männi tänava vahele ehitatud tänapäeva võtmes väikeelamute iseloomule.



Ehitatavatele hoonetele on kehtestatud tavapärasest rangemad arhitektuurinõuded, et need sobituksid hästi juba olemasolevate elamutega. Kõrvalhooned tuleb samuti projekteerida nii, et need moodustaksid elamuga terviku.

Lubatud suurim ehitisealune pind kruntidel on 230 ruutmeetrit ja hoonete maksimaalne kõrgus 7,5 meetrit. Hooned peavad olema heledates toonides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles