KÄSIPALL ⟩ Viljandi HC väljus Balti liiga duellist võitjana

Sakala
Copy
Hendrik Koks viskas Viljandi eest 11 väravat.
Hendrik Koks viskas Viljandi eest 11 väravat. Foto: Viljandi Käsipalliklubi

Neljandale Balti liiga võistlusnädalale astusid laupäeval esimeste Eesti klubidena vastu Põlva Serviti ja SK Tapa / N. R. Energy ning Mistra ja Viljandi HC. Viimane paar oli käsipalliliidu teatel saanud nautida vaid võite ning paiknes A-alagrupi esiotsas: Mistrale kuulus teine koht, viljandlased hoidsid visatud väravate vahe tõttu esimest kohta.  

Kohtumine Aruküla spordihallis algas hoogsalt: mängitud oli kuus minutit ning kirjas oli juba kaheksa väravat, millest viis kuulus Raasikule, Viljandi arvel oli kolm. 10. minutiks oli seis 6:5 Raasikule. Siis väravasadu peatus ja Hendrik Koksi tekitatud viigiseis 6:6 püsis lausa kolm minutit. Viljandi vajus 17. minutil viigiseisust taas kaotusesse, mis süvenes kaks minutit hiljem kaheväravaliseks. 

23. minutiks oli seisuks närvesööv 11:10 Raasiku kasuks. Esimese poolaja viimastel minutitel üritasid viljandlased pöörata täbara olukorra enda kasuks, kui Koks esmalt seisu viigistas ning seejärel Viljandi ühega juhtima viis. Andrii Basarab lisas sellele omakorda veel värava. Ent 29. minutiks oli seis taas 13:13 viigis. Esimese poole lõpusekunditel lennutas Raasiku puurilukk Armis Priskus palli Viljandi väravasse ja teenis meeskonnale 14:13 poolajavõidu.

Kuigi pärast puhkepausi sai hoo kiiremini sisse Raasiku, siis Viljandi püsis innukalt sabas ja vähendas kaheväravalise kaotusseisu viigi peale.

Hendrik Koksi ja Aleksander Pertelsoni väravatest tõusis Viljandi mängu juhtima seisuga 20:16. Viljandi hoidis vastasmeeskonna 13 minutit kuival ning samal ajal suurendas vahemaa kuue värava peale. 50. mänguminutiks oli skoor 26:18. Vahemaa püsis stabiilsena mängu lõpuni välja ning sellega võtsid viljandlased 29:23 võidu.

Viljandi resultatiivseim oli Hendrik Koks 11 väravaga, Raasiku eest viskas kõige rohkem väravaid, viis, Serhii Orlovskyi.

"Esimesel poolajal ei saanud kaitses päris nii hästi hakkama, kui oleks tahtnud ega realiseerinud oma võimalusi korralikult ära," ütles Pertelson. "Teisel poolajal tegime kaitses omad korrektiivid ja rünnak hakkas ka paremini jooksma ning lõpus saime juba kõigile mänguaega anda. Kokkuvõttes võib mänguga rahule jääda."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles