Hinnatud lavastus jõudis viimast korda lavale

Margus Haav
, reporter
Copy
Tradistiooniline foto pärast viimast etendust. "Valged põdrad" jõudis Ugalas lavale pisut rohkem kui veerandsada korda.
Tradistiooniline foto pärast viimast etendust. "Valged põdrad" jõudis Ugalas lavale pisut rohkem kui veerandsada korda. Foto: Elena Koit

Laupäeva õhtul jõudis Ugalas viimast korda lavalaudadele auhinnatud lavastust "Valged põdrad", mille on lavastanud Andres Noormets ja peaosas oli Ilo-Ann Saarepera.

"Andres Noormets on vorminud sellest poeetilisest ja mitmekihilisest näidendist sügava ja esteetilist naudingut pakkuva lavastuse," kirjutas Sakalas ilmunud arvustuses teatrikriitik Alice Lokk. ""Valged põdrad" pakub vaatajale argielulist ja samas müstilist lugu, milles on nii valu kui ka lootust paremale elule."

Piret Jaaksi näidend võitis pealkirja all "Siirderiitujad" 2019. aastal Eesti Teatri Agentuuri näidendivõistlusel esimese preemia. Mullusel teatriauhindade jagamisel nomineeriti Ilo-Ann Saarepera lavastuses sooritatud rolli eest parima naispeaosatäitja kategoorias, Andres Noormets eriauhinna kategoorias lavastuse lummavalt kummastav atmosfääriloome eest ning näidend algupärase dramaturgia auhinna kategoorias.

Laupäevane ja ühtlasi viimane etendus oli 26. kord, kui seda poeetilist ja mitmekihilist lugu mängiti.


«Valged põdrad» põhineb Piret Jaaksi tekstil. Lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja on Andres Noormets. Fotol on Rait Õunapuu ja Ilo-Ann Saarepera.
«Valged põdrad» põhineb Piret Jaaksi tekstil. Lavastaja, kunstnik ja muusikaline kujundaja on Andres Noormets. Fotol on Rait Õunapuu ja Ilo-Ann Saarepera. Foto: Gabriela Urm
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles