Nigeeriast alanud pettus röövis pärimusaidalt kümneid tuhandeid eurosid (7)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Viljandi lossimägede nõlval asuvast pärimusmuusikakeskusest lendasid kümned tuhanded eurod rahvusvaheliste kelmide kätte ning raha tagasi saamine tundub praegu lootusetu.
Viljandi lossimägede nõlval asuvast pärimusmuusikakeskusest lendasid kümned tuhanded eurod rahvusvaheliste kelmide kätte ning raha tagasi saamine tundub praegu lootusetu. Foto: Marko Saarm

Nigeeriast alguse saanud pettus viis Viljandi folgifestivali korraldaja kontolt 53 000 eurot ning neli ja pool kuud kestnud uurimise järel nentis prokuratuur, et teha pole midagi. See raha on liikunud riikidesse, kust Eesti politseil ja õigussüsteemil on seda võimatu tagasi tuua.

Eesti pärimusmuusika keskus on üks neist sadadest ohvritest, kellelt veebipetturid on suutnud välja meelitada tuhandeid eurosid ning kel pole ühtegi tõsiseltvõetavat lootust seda raha tagasi saada.

Prokuratuuri seletusel võeti pärimusmuusika keskuselt kahel korral raha ära ühe võltsitud e-posti aadressiga. Teada on, et gmaili aadress, milles sisaldus juhataja Tarmo Noormaa nimi, loodi Nigeerias. Sellele aadressile logiti aga lühikese aja jooksul sisse üheksalt IP-aadressilt Nigeeriast, Taist ja USA-st.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles