Viljandimaalased on helded kooliraamatute annetajad

Margus Haav
, reporter
Copy
Kooliraamatukogud koostasid nimekirja teostest, mida nende õpilased kõige rohkem vajavad.
Kooliraamatukogud koostasid nimekirja teostest, mida nende õpilased kõige rohkem vajavad. Foto: Meelis Meilbaum

Raamatukogude aasta kampaania "Kingi koolile raamat" tõi 71-le osalenud koolile lugemisvaraks tuhatkond teost. Kõige rohkem annetati raamatuid Tallinna Laagna gümnaasiumile (60 teost) ning Tartu Forseliuse koolile (58). Maakondadest tehti annetusi enim Viljandi-, Harju- ja Tartumaa koolidele.

Annetusena oodati nii heas korras kasutatud raamatuid kui uusi teoseid kooliraamatukogu koostatud nimekirjast. Viljandimaalt osalesid Kitzbergi gümnaasium, Heimtali põhikool, Holstre, Lahmuse ja Suure-Jaani kool, Viljandi gümnaasium, Kesklinna kool ning Jakobsoni ja Paalalinna kool.

Eesti raamatukoguhoidjate ühingu (ERÜ) kooliraamatukogude sektsiooni juhatuse liige Stiina Koit ütles, et kooliraamatukogudele raamatute annetamise kampaania sai väga sooja vastuvõtu osaliseks. "Suur aitäh kõigile, kes leidsid võimaluse raamatukogude aastal koolilastele kingituse tegemiseks. Kuigi kampaania on selleks korraks lõppenud, siis olen kindel, et ka edaspidi võib kooliraamatukogudele vajalikke raamatuid kinkida."  

Paljudel Eesti kooliraamatukogudel on raskusi oma noortele lugejatele piisavas mahus vajaliku ilukirjanduse pakkumisega. Olukorra leevendamiseks kutsuti raamatukogude aasta puhul ellu kampaania, mille käigus said kõik soovijad osalevatele koolidele puudu olevaid raamatuid novembri jooksul annetada.

Kampaanias osales 13 maakonnast 71 kooli, kes koostasid nimekirja teostest, mida enim soovitakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles