Kes tegi käki? ⟩ Põhja-Sakala eelarvest kadus infopuuduse tõttu veel veerand miljonit eurot (1)

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
2021. aastal käis pangas laenu vormistamas toonane vallavanem, praegune abivallavanem Jaanus Rahula. Selles, kas ta toimetas laenutingimusi kaubeldes volikogu suuniste järgi või omapäi, läheb poliitikute jutt lahku.
2021. aastal käis pangas laenu vormistamas toonane vallavanem, praegune abivallavanem Jaanus Rahula. Selles, kas ta toimetas laenutingimusi kaubeldes volikogu suuniste järgi või omapäi, läheb poliitikute jutt lahku. Foto: Elmo Riig

Pangalaenu tingimuste infonappus lükkas suures rahakriisis vaevleva Põhja-Sakala valla veel 260 000 eurot sügavamasse kuristikku. Opositsioon esitas seepeale umbusaldusavalduse abivallavanem Jaanus Rahula vastu, kes aga peab juhtunus otseseks süüdlaseks talle umbusalduse avaldajaid.

Juhtumi juured ulatuvad läbi valla võimukriiside ning poliitiliste juhtide ja ametnike vahetumise ajas umbes poolteist aastat tagasi, kui vallavanemaks oli Jaanus Rahula ning volikogu oli otsustanud, et vajadusel tuleb toimetulekuks võtta laenu.

2021. aasta septembris kahe miljoni euro suurune laen Swedbankis ka vormistati, aga edasise kohta läheb asjaosaliste jutt kardinaalselt lahku ning jõuab otsaga välja tänasesse päeva, mil Swedbank teatas vallajuhtide ehmatuseks, et vald on juba terve aasta laenude tagasimaksetel puhkust nautinud ning rohkem seda ei anta. Suurest plaanist hoida laenude tagasimaksetelt uuel aastal kokku rohkem kui 900 000 eurot, langes sellega ära 260 000 euro suurune tükk.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles