Suur veeleke jätab Suure-Jaani ööseks veeta

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Veekraan. Foto on illustreeriv.
Veekraan. Foto on illustreeriv. Foto: Merily Šmidt

Suure-Jaani Haldus andis täna kella 16 ajal valla kodulehel teada, et Suure-Jaanis on suur veeleke, aga lekkekohta pole leitud ja selle avastamiseks oodatakse kõigi linlaste abi. Ööseks keeratakse linnas vesi kinni.

Suure-Jaani Halduse vee- ja soojamajanduse insener Aivar Veeperv ütles, et veesurve on viimastel tundidel järjest vähenenud ja tõenäoliselt on selle põhjus suur leke, aga lume alt ei ole näha, kus see olla võib, ehkki terve linn on viga otsides läbi sõidetud.

"Avastasime selle alles täna pärast lõunat," rääkis Veeperv. "110 kantmeetrit, mis meil oli veevaru, on kõik läinud. Öösel ehk kogub ja päeval laseme uuesti vee torudesse, siis on päev otsa aega otsida. Äkki on probleemne koht tühjas majas, kus elanikke sees ei ole."

Kella 16.20 ajal arvas ta, et vett jätkub veel tunniks. "Jama on suur, aga juba on pime ja me midagi avastada enam ei suuda," nentis Veeperv.

Ta lisas, et varem või hiljem hakkab lekkekohast vett üles ajama, aga esialgu imbub see maa sisse. "Loodetavasti suudame homme vea avastada ja saame asja korda – nädalavahetus on ju peale tulemas," lisas ta.

Kui keegi lekkekohta märkab, palutakse helistada Suure-Jaani Halduse juhtidele Aivar Veepervele numbril 515 7662 või Lembit Kruusele numbril 507 2056.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles