Haigestumine on tõusuteel: nädala jooksul lisandus 804 gripiviiruse ja 2991 COVID-19 juhtu

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Haiglaravi vajajate arv on tõusuteel.
Haiglaravi vajajate arv on tõusuteel. Foto: Marianne Loorents

Terviseamet andis teada, et eelmisel nädalal haigestus Eestis ägedatesse respiratoorsetesse nakkustesse 5338 inimest ja 41 protsenti kõikidest haigestunutest olid lapsed. Kokku registreeriti 804 gripijuhtu, millest 160 olid laboratoorselt kinnitatud. COVID-19 juhtumeid lisandus 2991.

Grippi haigestumine kasvas nädalaga 245 ja hospitaliseerimine 60 protsendi võrra. Terviseameti gripikeskuse peaspetsialisti Olga Sadikova kinnitusel võib haigestumise intensiivsust hinnata keskmiseks, gripiviiruse levik on püsiv ja laialdane.

"Enim on haigestunute seas alla viieaastasi lapsi. Haigestunute juurdekasv laste hulgas on peatunud, haigestumus kasvab peamiselt tööealiste arvelt," rääkis ta ja lisas, et gripiviiruse levik on murettekitavalt kiire.

Nädala jooksul kinnitati 2991 COVID-19 haigusjuhtu, registreeritud haigusjuhtude arv kasvas 10 protsenti. Suuremat kasvu täheldati üle 80-aastaste hulgas. Lisandus üks hoolekandeasutuse kolle, kokku on üle Eesti kolm hoolekandeasutuse kollet.

Teisipäeva hommikul oli haiglas 266 COVID-19 patsienti, kellest 91 vajasid haiglaravi sümptomaatilise COVID-19 tõttu. Seitsme päeva keskmine uute sümptomaatiliste COVID-19 hospitaliseeritute arv on suurenenud 8,7 pealt 10,3-le. Nädala jooksul suri 15 inimest, kõigil olid rasked kaasuvad haigused.

Sümptomaatilistest COVID-19 hospitaliseeritutest 60 protsenti olid vaktsineerimata või pooliku vaktsineerimiskuuriga. Samas püsib sümptomaatilise COVID-19 tõttu haiglaravi vajanud patsientide osa suhteliselt stabiilne. Arvestades haigestumise suurenemist eakate hulgas, jätkub järgmistel nädalatel hospitaliseerimise kasv.

Sadikova sõnul suureneb haigestumus nii grippi kui COVID-19-sse. Ta tuletas meelde, et need mõlemad on raske kuluga haigused, mille olulise ennetusmeetmena on kasutusel vaktsiin. Kui inimene on raskelt haigestunud mõnda ülemiste hingamisteede viirushaigusesse, tuleks võtta ühendust oma perearstiga või helista nõuandeliinil 1220. Mis tahes haigussümptomite esinemise korral tuleb vältida kontakte lähedastega ja püsida kodus, kuni sümptomid kaovad. Haigena ei tohi mitte mingil juhul minna tööle või kooli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles