Linn pakub aastavahetusel ilutulestiku asemel vaatemängu ja reivi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
See ülesvõte pärineb mullusest aastavahetusest, mil Viljandis algatati uus tava: ilutulestiku asemel esitleti valgus- ja heliinstallatsiooni "Wiljandi wirwalised".
See ülesvõte pärineb mullusest aastavahetusest, mil Viljandis algatati uus tava: ilutulestiku asemel esitleti valgus- ja heliinstallatsiooni "Wiljandi wirwalised". Foto: Marko Saarm

Viljandi linnavalitsus andis pressiteate vahendusel teada, et ka sel aastavahetusel ilutulestikku ei korraldata. Selle asemel tähistatakse aasta vahetumist Vabaduse platsil vaatemängu ja aastavahetuse reivi ehk peoga.

Linnapea Madis Timpsoni sõnul pakub aastavahetus sel aastal viljandlastele taas midagi uut. "Võrreldes eelmise aastaga pakub selle aasta sündmus nii vaatemängulist ilu kui ka elava muusikaga pidu, mis annab võimaluse enne aasta vahetumist korraks aja maha võtta ja siis meeleolukalt uude aastasse suunduda," ütles linnapea. "Seega kutsume kõiki viljandlasi ja külalisi aastavahetusel Viljandisse Vabaduse platsile jõulukuuse ümber, et üheskoos seda melu nautida ning vana aasta ära saata ja uus aasta vastu võtta."

Aastavahetuse pidu koosneb vana aasta vaatemängust ja aasta vahetumise show’st, pärast mida algab ümber jõulukuuse ja koos jõulukuusega aastavahetuse pidu. Aasta vääriliseks vahetuseks on kaasatud folk-elektroonika ehk folktroonika žanriga nime teinud ansambel Oopus.

Vana aastat ära saatev vaatemäng algab kell 23.45, mis tähendab, et Vabaduse platsile tasub hakata kogunema varakult. Vaatemängu lõuendiks kasutatakse sel aastal platsiäärset riigimaja. Vaatemängu järel saab nautida aasta vahetumist meeleoluka show’ga, millele järgneb reiv. Kõige keskmes on linna jõulukuusk.

Linnavalitsus palub ürituse ajal Vabaduse platsil inimeste ohutuse huvides ilutulestikku mitte lasta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles