MUUSIKA Viljandist alguse saanud Onkel Jonkel võitis bändikonkursi

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi kontekstis on pisut ebaharilik, et Onkel Jonkeli saundil pole ühisosa pärimusmuusikaga.
Viljandi kontekstis on pisut ebaharilik, et Onkel Jonkeli saundil pole ühisosa pärimusmuusikaga. Foto: Elmo Riig

Digiagentuuri ADM traditsioonilise bändikonkursi võitjaks tunistati Viljandist alguse saanud noormuusikute koosseis Onkel Jonkel. Väga erineva suuruse, stiili ja taustaga kollektiivid olid võitlusele saatnud rohkem kui 40 demopala. Nende hulgast valis žürii välja kolm paremat ja neist omakorda võitja. Võidu tõi Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemiast 2020. aastal alguse saanud Onkel Jonkelile viiest loost koosnev EP "Akadeemiline puhkus". 

"EP-l olevad lood on kolme aasta protsess," rääkis bändi kitarrist Ott-Mait Põldsepp. "Selle aja jooksul oleme kogenud palju head ja halba. Iga lugu peegeldab meie eludes mingit läbitud etappi."

Konkurss keskendub sel aastal ennekõike muusika jagamisele digitaalsetes striimingukeskkondades Spotify ja Apple Music. Võidu saanud EP ilmub 20. detsembril bändi sotsiaalmeedia platvormidel. Lugusid kuuleb peagi lavalt Viljandis, Tartus, Tallinnas ja Pärnus.  

"Oleme väga tänulikud ADM-ile, kes annab noortele võimaluse oma muusikal kodulinnast kaugemale jõuda. Nüüd on vanematele koolist võetud akadeemilist puhkust hoopiski lihtsam seletada," kinnitas laulja Georg Eessaar. 

Bändikonkurss sai alguse 2009. aastal ADM-i juhi Riho Pihelpuu muusikaarmastusest ning soovist toetada Eesti muusikat ja panustada selle arengusse. Varasematel aastatel on ADM-i bändikonkursi võitnud Kristjan Randalu ja Vaiko Eplik, Sander Mölder, Kelly Vask, Maris Pihlap, Oopus ja paljud teised praeguseks tuntud artistid.


ADM on digitaalse teeninduse, müügi- ja turunduslahendusi loov digiagentuur, mis aitab klientidel saavutada ärieesmärke digitaalse maailma vahenditega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles