Kadri Paas: rapsiva Robin Hoodi lapsikud seiklused

Kadri Paas
, Eesti 200
Copy
Kadri Paas, Eesti 200
Kadri Paas, Eesti 200 Foto: Sander Ilvest

SISEMINISTER Lauri Läänemetsa püüe mängida maksumaksja rahaga Robin Hoodi oma parteilaste juhitavates omavalitsustes on ülekohtune paljude teiste valdade ja linnade suhtes, kus ei ole parajasti sotsid võimul. Siinkirjutaja peaks ju iseenesest rahul olema, et hiljutine kolleeg Türi volikogus suunas mu koduvallale siseministeeriumi eelarvest üle miljoni euro. Kandideerisime mullu oktoobris üheskoos volikokku ja mõlemad osutusime ka valituks.

Kuid erinevalt Läänemetsast olen ma veendunud, et avalikku raha peab jagama võrdsetel alustel, kehtestatud reeglite alusel ja eelnevate salajas hoitud kokkulepeteta. Avalikus teenistuses töötades võib tunduda, et maksumaksja raha ei lõpe iial, vaid niriseb seinast lõputult, aga nii ei ole see varem olnud ega ole ka tulevikus.

Ei tohi muidugi unustada, et Läänemetsa tegevus ei erinenud üldse isamaalaste ja oravate ministrite omast. Kõik kolm valitsusliitu kuuluvat erakonda said tänu ametist lahkunud rahandusministri heldusele partei peale umbes 10 miljonit eurot riigikogu valimiste eel omadele jagamiseks. Ministrite seisukohast lihtne ja loogiline, maksumaksja seisukohast avaliku raha läbipaistmatu laialipudistamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles