Vanavanemale tarbimisnõu andev video tõi Tarvastu noortele tunnustuse

Sakala
Copy
Tarvastu noored pööravad oma humoorikas videos tarbimise vähendamiseks pilgu vanema generatsiooni poole.
Tarvastu noored pööravad oma humoorikas videos tarbimise vähendamiseks pilgu vanema generatsiooni poole. Foto: Kaader videost

Keskkonnainvesteeringute keskuse kooliõpilaste videokonkursil "Mini Negavatt" saavutas nooremas vanuserühmas kolmanda koha Tarvastu gümnaasiumi IIIh klassi video, milles noored on tarbimise vähendamiseks pööranud pilgu vanema generatsiooni poole ja annavad vanavanematele nõu, kuidas kodus üle jäänud esemeid asjalikult ära kasutada.

Esikoht läks selles vanuserühmas Raplamaa Hageri noortekeskuse I–III klasside noortele. Vanemas vanuserühmas saavutasid esikoha Jõgevamaa Sadala kooli õpilased.

Konkurss otsis sel aastal ideid ületarbimise vähendamiseks ja saabus 75 leidlikku videot.


"Noored, kes on enim trendidest mõjutatud, mõistavad väga hästi, kuidas reklaam ja turundus nende tarbimist suunavad," rääkis "Negavati" projektijuht Anni Raie. "Mitmes videos toodi esile suunamudijate roll ületarbimise probleemis: promotakse asju, mida meil ei ole vaja. Läbivalt jäi kõlama sõnum, et kõige olulisem on väärtustada aega koos sõprade ja lähedastega, mitte asju – nii on meil rõõmsam ja lihtsam elada."  

Konkursi korraldajate kinnitusel pakkusid algklasside õpilased välja lennukaid ideid, näiteks porgandi väärindamine plastitaoliseks materjaliks või reklaamile immuunseks tegev tablett. Ideid esitati eri vormis: kes oli kujutanud lahendust tantsuna või lausa etüüdina, kes loonud laulu või luuletuse, esindatud olid ka joonistused ja animatsioonid.

Esikolmikusse jõudnud videoid näidatakse "NOVA" saates ja parimatest ideedest tuleb juttu laste teadusajakirjas Minu Maailm. Videokonkurss "Mini Negavatt" sai keskkonnainvesteeringute keskuse eestvedamisel teoks viiendat korda. Igal hooajal on see pööranud tähelepanu mõnele keskkonnaprobleemile. Varasematel aastatel on noored pakkunud välja lahendusi näiteks autostumise, tekstiilijäätmete ja linnastumise teemal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles