Küünlatehas jõudis suure kriisi eel tõusufaasi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Aktsiaseltsi Viljandi Hansa Candle omanik Harri Juhani Aaltonen ütleb, et küünlad ei ole kuigi seksikad, aga see-eest on need väga romantilised asjad, mida toota.
Aktsiaseltsi Viljandi Hansa Candle omanik Harri Juhani Aaltonen ütleb, et küünlad ei ole kuigi seksikad, aga see-eest on need väga romantilised asjad, mida toota. Foto: Elmo Riig

Peadpööritavate hinnatõusude tõttu jäi aktsiaselts Viljandi Hansa Candle mullu poole miljoni euroga miinusesse, järgmise kahe kuuga lisandus veel pool miljonit miinust ning mullu juulis ettevõtte koostööpartneritelt välja ostnud Harri Juhani Aaltonen kiristas hambaid, mõeldes, milline idioot ta seda tehes oli olnud. Järgmiste kuude jooksul on suur kaotus hoopis võiduks pöördunud.

Nüüd kinnitas küünlatootja, et läheb hästi. Kui eelmisel aastal ulatus Hansa Candle’i käive peaaegu 23 miljoni euroni, siis sel aastal prognoosib ta tulemuseks 33 miljonit eurot. Lisaks hindade tõusule on küünalde müügikogus mõne protsendi võrra suurenenud ning aasta kokkuvõttes loodab ettevõte miljoniga plussi jääda.

Aaltoneni sõnul tuleb küünlatootjale praegu kasuks nii toorme kui ka transpordi hinna kahanemine. «Kui see on kriis, siis sellises kriisis ma tahakski elada. Minu poolest võiks see jätkuda mitu aastat,» rääkis ta mõne nädala eest Tallinnas tööstuse äriplaani konverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles