Viljandi muinsuskaitseala piirid võivad koomale tõmbuda

Margus Haav
, reporter
Copy
Viljandi muinsuskaitseala uutest piiridest võib välja jääda praegu kaitse all olev territoorium, kus paiknevad kaubanduskeskused.
Viljandi muinsuskaitseala uutest piiridest võib välja jääda praegu kaitse all olev territoorium, kus paiknevad kaubanduskeskused. Foto: Elmo Riig

Viljandi muinsuskaitseala uue kaitsekorra eelnõu näeb ette selle seni kehtinud piiride õgvendamist nii, et sellest jääb välja territoorium, millel paiknevad Centrumi kaubanduskeskus, JYSK ja A1000.

Esmaspäeval kohtuvad muinsuskaitsjad taas linnavalitsuse esindajatega, uus kava loodetakse vastu võtta tuleva suve hakuks. Kava koostamisel on võimalus olnud kaasa rääkida kogukonnal ja huvirühmadel ning enne lõplikku kinnitamist on inimestel võimalik veel oma ettepanekuid lisada. 2021. aasta sügisel alanud uue kava koostamise eesmärk on luua senisest selgem ja informatiivsem kaitse-eeskiri.

«Kõige suurem muudatus tuleb muinsuskaitseala kaitsevööndis, mille ala eelnõu järgi tunduvalt väheneb,» rääkis muinsuskaitseameti Viljandimaa nõunik Anne Kivi. «Kõik mälestised jäävad samas oma staatusesse, aga ülejäänud hooned jagatakse kolme kategooriasse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles