Vaba mõte ⟩ Marko Suurmägi: Kui palju peab lund lükkama?

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Marko Suurmägi
Marko Suurmägi Foto: Mihkel Maripuu

Ma olin neljapäeval kolleegi kirjutatud artiklist just lugenud, et Viljandi abilinnapea hinnangul oli linnas lumetõrjet tehtud päris hästi, kui ma autoga kaubamaja taha, Kaalu tänava äärde rajatud linna parklasse lumme kinni jäin. Võttis vanduma küll, eriti naaberparklat vaadates. See Viljandi Tarbijate Ühistule kuuluv suur ja nüüd tasuline parkla oli hommikul kella 7.40 ajal puhtaks lükatud, linnaparkla mattus lumme.

Aga ega see linnaparkla olnud mingi erand, pigem oli erand just tarbijate ühistu suur asfaltplats. Lund muudkui tuli ja tuli ning täiesti võimalik, et abilinnapea hinnang olukorrale oligi kõiki objektiivseid ja subjektiivseid asjaolusid arvestades täiesti adekvaatne. Lumi ei saja ju ainult suusarajale ja kelgumäele, vaid igale poole.

Neljapäeval kella 7.55-ks oli kaks kojameest teatanud mulle ameti mahapanekust. «Kuhu ma selle lume panen?» oli üks kuri. Ja tõepoolest, käes oli alles 8. detsember, enam-vähem tavalistel aastatel on selleks ajaks esimene lumi kiirelt üle käinud ning maa mustab. Selle talve prognoos näitab üsna raudkindlalt, et jõulud tulevad säravvalged ning räästani ulatuvate hangedega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles