Kõrge postitasu ajab osa busse uuest aastast teisele poole maja

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Bussijaamahoone teisel küljel asuvast linnaliinipeatusest hakkab uuest aastast kujunema maakonnaliinide alg- ja lõpp-peatus.
Bussijaamahoone teisel küljel asuvast linnaliinipeatusest hakkab uuest aastast kujunema maakonnaliinide alg- ja lõpp-peatus. Foto: Elmo Riig

Et Viljandimaa bussiliinidel sõitjaid vedav ettevõte Atko Liinid saaks paarkümend tuhat eurot aastas kokku hoida, hakkavad uuest aastast väga varased ja väga hilised Viljandist teele minevad bussid väljuma tavapärase bussijaama perrooni asemel hoopis maja teisel küljel asuvast Uku peatusest.

Lühidalt öeldes peaksid Tallinna tänava äärsest peatusest hakkama uuest aastast bussile minema need sõitasoovijad, kelle buss asub teele tööpäeviti enne kella 6.20 või pärast kella 21. Nädalavahetustel on hommikune piir kell 7 ja õhtul endiselt kell 21. Aastas liigub seetõttu uude kohta 4100 bussi väljumine.

Viljandimaa ühistranspordikeskuse juhi Kaupo Kase sõnul tehakse seda põhjusel, et bussijaama väljumistasu on kerkinud juba enam kui nelja euroni ning vedaja peab kuskilt kulusid kokku hoidma. «Ma tean, et see kõik saab olema parajalt keeruline, aga põhjuseks on umbes 20 000 eurot,» nentis Kase.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles