Leinas sündinud raamat aitab lapse kaotamise valu jagada

Sigrid Koorep
, ajakirjanik
Copy
Nagu Triinu Tints ütleb, on kirjutamine teda teekonnal aidanud. Päevikuvormis on ta kirja pannud, mida tähendavad talle emakaväline rasedus, 14 kunstliku viljastamise katset, ühe sügavalt enneaegse lapse sünd ja surm, raseduse katkemine ning üks loomulik ja ilus sünnitus.
Nagu Triinu Tints ütleb, on kirjutamine teda teekonnal aidanud. Päevikuvormis on ta kirja pannud, mida tähendavad talle emakaväline rasedus, 14 kunstliku viljastamise katset, ühe sügavalt enneaegse lapse sünd ja surm, raseduse katkemine ning üks loomulik ja ilus sünnitus. Foto: Marko Saarm

Viljandlannal Triinu Tintsil on kogemusi mitme inimese valu jagu. Oma loo pani ta kirja novembri algul ilmunud raamatusse «Vaikuse valgus. Mõtteid viljatusest, raseduskriisist, surmast ja leinast», millest leiab ühtlasi teadmisi, kuidas kriisiga hakkama saada.

Raseduskriisi, leina- ja viljatusnõustajana töötav Tints oli sunnitud pärast oma esimese, emakavälise raseduse katkemist pöörduma lapse saamiseks viljatusravi poole. 14 rasestumiskatsest on ta lapse­ootele jäänud kolmel korral, kuid matnud kaks enneaegu sündinud last. Lisaks sellele, et tal on eemaldatud munajuhad, diagnoositi tal ka emakakaela puudulikkus. Vanemate rõõmuks on aga peres kasvamas nelja-aastane poeg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles