Viljandi kunstikool ja Ugala avasid teatrimajas näituse

Sakala
Copy
Aasta lõpini näeb Ugalas Viljandi kunstikooli õpilaste tehtud näitust. 
 
Aasta lõpini näeb Ugalas Viljandi kunstikooli õpilaste tehtud näitust.   Foto: Erakogu

Detsembris näeb jõulurüüsse ehitud Ugala teatrimajas Viljandi kunstikooli VI–IX klassi õpilaste tööde näitust. Papist ja paberimassist meisterdatud metsloomi koos Ugala lavastusest "Jälle need Lumejänesed" pärit sõnumitega saab uudistada keldrikorrusel teatri ajalookohviku ees.

Väljapaneku idee autorid on kunstikooli õpetajad Resa Tiitsmaa ja Kristi Kangilaski ning kujundada aitasid direktor Laineli Parrest ja meister Kerli Valmsen.

Ugala juht Garmen Tabor ütles, et teatrile on oluline teha loomingulist koostööd Viljandi asutuste ja inimestega ning pakkuda partneritele nende tegevuse ja loomingu tutvustamiseks oma avarat maja. "Viljandi kunstikool on üks hästi tore loomepesa ning praeguse koostöö puhul rõõmustab meid eriti, et kaasatud on lapsed. Mis passiks pühadeajaga veel paremini kokku kui laste looming?" rääkis Tabor.

Kunstikooli direktor Laineli Parrest lisas, et kool oli Ugala jõulunäituse pakkumisest suures õhinas ning vaimustustus plaanist üllatada väikseid teatrisse tulijaid siit-sealt piiluvate loomakestega.

"Muhedad piparkoogilikust papist tegelased on täiesti meie noorte disainitud ja teostatud, jänkupere õrnemaid portreid mätsisid koos õpetaja Resaga mitu rühma ning vahvad ilmed joonistas üheksanda klassi neiu Kadi Rimmel," rääkis Parrest. Sellised ühised tegemised on tema kinnitusel kosutavad ning oodatakse juba järgmist magusat loomeampsu koos Ugalaga.

Näitus pühadehõngulises teatrimajas on avatud aasta lõpuni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles