Unistuste Kiirtee või midagi lihtsamat? Vald otsib teele uut nime

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Leningradi tee kulgeb põldude vahel noolsirgena.
Leningradi tee kulgeb põldude vahel noolsirgena. Foto: Marko Saarm

Viljandi vald kogus novembris rahvalt ettepanekuid, missugune uus nimi anda vallas noolsirgena kulgevale Leningradi teele, ning reedeni kestab valla kodulehel hääletus viie võimaliku variandi vahel.

Pärilt algava, Matapera külani viiva kruusatee uueks nimeks on pakutud Kodu tee, Kuusiku tee, Pinska tee, Matapera tee ja Unistuste Kiirtee. Hääletus kestab 9. detsembrini.

Leningradi tee kohta on vallavalitsus korraldanud nüüdseks juba mitu rahvaküsitlust. Esmalt uuriti, kas nime oleks vaja muuta, ning vastanud 158 inimesest 68 protsenti leidis, et on. Siis korjati ideevõistlusega võimalikke uusi nimesid. Nüüd on viis neist välja valitud ja nende seast saab valida parima.

Leningradi tee on 3,4 kilomeetrit pikk ja keerab Korbi teelt Päri küla poole, ristudes seal Tobra teega.

Nimetatud teed asuti rajama pärast Viljandi lennuvälja valmimist 1972. aastal. Kuidas see oma nime sai, seda toonased tegijad enam täpselt ei mäleta. Üheks põhjuseks pakutakse, et külatee kohta oli see tavatult sirge ja lai ning seetõttu pälviski see rahvas seas nime Leningradi maantee.

Leningradi nime kandis Nõukogude ajal Venemaa suuruselt teine linn, praegune Peterburi. Leningradiks ristiti see pärast Nõukogude Liidu esimese juhi Vladimir Uljanovi surma, sest teda tunti maailmas pseudonüümi Lenin all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles