Tubane botaanikahuvi tõi tingimisi vangistuse

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
17 toas kasvatatud kanepitaime tõid kaasa päris karmi karistuse. Foto on illustratiivne.
17 toas kasvatatud kanepitaime tõid kaasa päris karmi karistuse. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Kevadel oma toas 17 kanepitaime kasvatanud 27-aastane mees sai sügisel kohtus karistuseks poole aasta pikkuse tingimisi vangistuse ja peab maksma riigile rohkem kui tuhat eurot.

Mehe kodust leiti 17 kanepitaime 12. mail ning kasvatanud oli ta neid varakevadest alates. Sellise tegevuse eest võib kohus määrata karistuse alates rahatrahvist kuni viie aasta pikkuse vangistuseni. Kohus otsustas kinnitada prokuröri ja kohtualuse vahel sõlmitud kokkuleppe, mille kohaselt jäi karistuseks üks päev vähem kui pool aastat tingimisi vangistust ühe aasta pikkuse katseajaga.

Üks päev lahutati poolest aastast maha, sest selle oli süüdimõistetu veetnud 12. mail arestikambris ja see arvati karistuse kandmise osaks.

Kohtulahendi andmetel seisis mees kohtu ees esimest korda ning tal polnud ka kehtivaid väärteokaristusi. Lisaks karistusele peab mees maksma riigi tuludesse hea hulga kohtukulusid. Kokku nõudis kohus välja 1246 eurot.

Asitõenditena võttis kohus mehelt ära üheksa tervet ja ühe katkise taime, seitse rohelist taime, 2,5 grammi rohelist taimepuru, mokatubakakarbi kanepiseemnetega ning grammikaalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles