Höövelliist loobub Sürgavere tsehhist

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Osaühing Eesti Höövelliist kolib Sürgaveres endise mööblitööstuse ruumides asuvad tootmisseadmed ja töölised Suure-Jaani.


Osaühingu juhataja Andrus Rooks ütles, et üks väike liin nelja inimesega jääb veel Sürgaverre, aga õige pea on ka see kavas Suure-Jaani viia.



Sürgavere tootmishoonetes tegutses varem mööblitootja Eerung, kes otsustas Eesti Höövelliistuga ühineda aasta tagasi.



Firmajuhi sõnutsi on ühes kohas toota efektiivsem. «Saavutame kokkuhoiu logistika arvelt, samuti on meil tootmisest parem ülevaade,» selgitas ta.



Sürgaverest toodavate liinide tarvis valmis Suure-Jaanis uus tootmishoone.


Pärast Eerungi ja Höövelliistu ühinemist lubati, et kõik mööblit valmistanud töötajad leiavad soovi korral ühinenud firmas tööd liistuvalmistajatena. Sürgaverre soetati uued liinid ja õpetati inimesed nendel töötama.



Värvitud liiste on seal valmistatud juunikuust. «Praeguseks on meil ametis umbes pooled Eerungi 53 töötajast,» rääkis Rooks. «Oli neid, kes ise ei soovinud meil jätkata, aga oli ka neid, kellele me ei leidnud rakendust, põhiliselt juhtkonna hulgast.»



Andrus Rooks kinnitas, et tootmise spetsiifikat pole firma ühinemise järel muutnud.



«Teeme samu asju, aga rohkem,» lausus ta. «Eelmisel aastal kasvas tootmismaht kümme protsenti ning tänavu jaanuaris toodame ja müüme rohkem kui mullu samal ajal.»



Firmajuhi väitel oli mullune aasta üldist majanduslangust arvestades Eesti Höövelliistule edukas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles