Kohus vastas kurjategija küsimusele, mis juhtub, kui politseinikku lüüa

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
2. augustil ootasid kohus, prokurör ja Sakala ajaleht Sulev Jänest Viljandi kohtusaalis, aga talle mõeldud kohtupink jäi tühjaks, sest ta ei tulnud kohale.
2. augustil ootasid kohus, prokurör ja Sakala ajaleht Sulev Jänest Viljandi kohtusaalis, aga talle mõeldud kohtupink jäi tühjaks, sest ta ei tulnud kohale. Foto: Elmo Riig

"Mis saab, kui ma sulle praegu lõuga annan?" küsis elu jooksul korduvalt seadusega pahuksis olnud Sulev Jänes kesksuvel politseiautos, kui patrull teda Viljandi bussijaamast jaoskonda sõidutas. Järgmisel hetkel püüdis purjus Jänes politseiautos politseinikku lüüa ja sai novembris oma küsimusele ka vastuse – poole aasta pikkuse vanglakaristuse.

Tegelikult peab eri kuritegude eest korduvalt kohtu ees seisnud Jänes novembri keskpaigast alates vanglas veetma kaks aastat, kaks kuud ja 12 päeva, aga kuus kuud sellest on karistus politseiniku löömiskatse eest. Politseinikule viga teha Jänesel ei õnnestunud, sest patrullipolitseinik blokeeris tema äsamiskatse, kuid pool aastat vangistust oli justkui maast leitud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles