Viljandi haigla sai Eesti esimese mälukliiniku

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Dementsuse kompetentsikeskuse juht Pipi-Liis Siemann (vasakul) kinkis mälukliiniku juhile Eleri Luhametsale segamini sihverplaadiga kella, mis on mäluhaiguste omamoodi sümbol, sest haiguse käes vaevleva inimese peas kella numbrid just nii võivadki paikneda.
Dementsuse kompetentsikeskuse juht Pipi-Liis Siemann (vasakul) kinkis mälukliiniku juhile Eleri Luhametsale segamini sihverplaadiga kella, mis on mäluhaiguste omamoodi sümbol, sest haiguse käes vaevleva inimese peas kella numbrid just nii võivadki paikneda. Foto: Marko Saarm

Viljandi haiglas töötab sellest nädalast uudne mälukliinik, mille eesmärk on mäluhaiguste varajane avastamine, patsientide elukvaliteedi parandamine ning lisaks ravile ka tugiteenuste pakkumine. Kliiniku juhi sõnul mängis asukoha valikul rolli Viljandi haigla uuendusmeelsus.

"Mäluhaiguste sagedus ühiskonnas on selgelt kasvu teel ning see on seotud rahvastiku vananemise ja keskmise eluea pikenemisega," ütles mälukliiniku juht doktor Eleri Luhamets. Kui 2018. aastal oli Eestis arvatavalt 23 000 dementsusega inimest, siis 2050. aastaks prognoositakse nende arvu kahekordistumist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles