Repliik Poemoos on mõttetult kallis

Egon Valdaru
, reporter
Copy

Viimaste kuude hinnaralli jooksul on poodides palju muu seas hüppeliselt kallinenud suhkur ja sellega seoses ka moosid. Hinnatõus on olnud minu arvates ebamõistlikult suur ning arukam ja odavam näib ise moosi keeta või hoopis toormoosi valmistada.

Huvitaval kombel ei ole külmutatud marjade hind kauplustes sugugi kerkinud ning kui nendest pärast sulatamist suhkruga toormoos teha, tuleb see märksa odavam ja pealegi tervislikum kui poes müüdav moos. Olen märganud, et poemoosidesse nagu ka jogurtitesse ja muudesse maiustesse on enamasti segatud ülearu palju suhkrut. Tõenäoliselt liialdatakse suhkruga selleks, et kaup paremini säiliks ja oleks tootjale odavam – marjakilo on ju kallim kui suhkrukilo.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles