Viljandlannad on tartlannadele abiks

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halliste koolitüdruk Liisi Vister harjutab Viljandi spordikoolis igal argipäeval ning praegu lisanduvad sellele nädalavahetustel treeningud Tartus klubis Janika.
Halliste koolitüdruk Liisi Vister harjutab Viljandi spordikoolis igal argipäeval ning praegu lisanduvad sellele nädalavahetustel treeningud Tartus klubis Janika. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi iluvõimlejad Liisi Vister ja Tiina Braun valmistuvad Tartu klubi Janika juunioride rühma koosseisus maailmameistrivõistlusteks.

Veebruari teisel nädalavahetusel Tartus asetleidnud rühmvõimlemise maailma karikavõistluste etapil «Miss Valentine» saavutas sama rühm kahe Venemaa koosseisu järel kolmanda koha.

Ühe rühma treeneri Jelena Karpova ütlemist mööda on see suurepärane saavutus, mille väärtust tõstab seegi, et täiskoosseisus said nad harjutada enamasti nädalavahetustel, mil viljandlannad Tartus viibisid.

«Mõlemad Viljandi tüdrukud on tublid ja heade eeldustega võimlejad,» tunnustas Karpova.

Tartlasest juhendaja sõnul suutsid Liisi Vister ja Tiina Braun kiiresti koosseisu sulanduda. «Koostöö läks suurepäraselt, hea võimlemisoskuse kõrval on selles oma osa suhtlemisoskusel,» kiitis ta Mulgimaa neide.

Viljandi spordikooli treener Kersti Peterson, kelle õpilased mõlemad tüdrukud on, selgitas, et Liisi Vister kuulus Tartus peetud turniiril põhikoosseisu ja Tiina Braun oli seekord varus.

Liisi Visteri jutu järgi on rühmakavad individuaalsetest veidi kergemad. «Elementide poolest on rühmvõimlemises lihtsam, keerulisem on rühmatöö kokkuharjutamine,» arutles 14-aastane võimleja.

Jelena Karpova sõnul tuleb maailmaareenil konkureerides mängu individuaalne artistlikkus ning puhaste soorituste juures on vajalik väljendusrikkus, millele iluvõimlemises väga palju ei rõhuta.

Halliste koolis õppiva Liisi Visteri ütlemist mööda pole rühmaga harjutamine tema individuaalseid võistlusi mõjutanud, ehkki tema treener Kersti Petersoni arvates päris nii see pole. «Seetõttu on olnud vähem aega individuaalseid kavasid lihvida ja suuremate koormustegagi tuleb arvesteada,» lausus ta.

Jelena Karpova sõnul jätkab Janika klubi juunioride rühm praegu kavade lihvimist, sest ees seisavad maailma karikavõistluste teine etapp Soomes ning maailmameistrivõistlused Bulgaarias.

«Konkurents on rühmvõimlemises tihe. Kui suudame maailmameistrivõistlustel finaali jõuda, on see juba õnnestumine,» leidis ta.

Rühmvõimlemise maailma karikavõistlused peetakse 16.—18. märtsini Soomes, maailmameistrivõistlused leiavad aset 27.—29. aprillini Bulgaarias.

Artikkel ilmus 25. veebruari «Sakalas»

Copy

Märksõnad

Tagasi üles