JALUTAMISMÄNG ⟩ Otsi ja leia! Kohalik giid peitis Viljandisse 12 päkapikku, kes hoiavad käes saladust

Triin Loide
, Sakala arvamustoimetaja
Copy
Reedel peideti Viljandisse 12 tähti hoidvat päkapikku. Eesmärk on need üles otsida ja tähtedest sõna kokku saada.
Reedel peideti Viljandisse 12 tähti hoidvat päkapikku. Eesmärk on need üles otsida ja tähtedest sõna kokku saada. Foto: Jaana Hinno

Viljandi giid ja ettevõtja Jaana Hinno kutsub kõiki Viljandi-sõpru osalema pühadeaegses jalutamis- ja otsimismängus. Reedel sai mitmele poole linna peidetud 12 pilti päkapikest, kes hoiavad käes tähti. Mängu eesmärk on kõik need üles otsida, tähed üles kirjutada ja tähtedest sõna kokku panna.

Kel sõna koos, saab selle Jaana Hinnole öelda, e-kirjaga saata või talle sotsiaalmeedias kirjutada. Võitjate vahel loositakse välja auhindu, näiteks uus Viljandi lauamäng ning õhtusöök tuntud kohaliku koka Margit Kirsi juures.

"Enamik päkapikkudest on paigutatud ettevõtete akendele. Niisuguse mängu korraldamise mõte tuligi sellest, et need vaateaknad võiks kõik kenasti läbi käia," rääkis Hinno. "Neid võiks muidugi tublisti rohkem olla, aga kuna ma ise ei saa teiste inimeste aknaid kaunistada, et kokku panna pikk ja põhjalik vaateakende tuur, arenes mõte edasi. Niimoodi see päkapikkude peitmise mõte lõpuks sündiski. Muidugi mitte kõik päkapikud ei ole ettevõtete akendel, muist on ka mujal."

Ennast Viljandi üheks suurimaks fänniks nimetav Hinno sõnas, et mäng annab võimaluse natuke kas üksinda või koos sõprade, pere või armsamaga ringi liikuda ning Viljandiga tutvuda. Ta loodab, et mäng toob pühadesse veidi elevust ja rõõmu. Et tervest linnast pimesi väikeste päkapikkude otsimine oleks ilmselt liiga keeruline ülesanne, jagab Hinno ka kaarti, kust päkapikke leida võib. Kaardi võib endale lahti võtta ka ürituse tarbeks tehtud Google Mapsi rakendusest.

Jaana Hinno kinnitusel ei pea ühegi päkapiku leidmiseks siseruumidesse minema, nii et kaasa tasub võtta termos kuuma teega ning soojad riided.
Jaana Hinno kinnitusel ei pea ühegi päkapiku leidmiseks siseruumidesse minema, nii et kaasa tasub võtta termos kuuma teega ning soojad riided. Foto: Kuvatõmmis

"Usun, et täitsa vahva võib olla näiteks lastega jalutada ning neid otsida, sest isegi kui kaart ette võtta, siis nad on üsna pisikesed ning ega neid kergesti leia. Ikka tükk aega tuleb ümber majade luurata," rääkis Hinno.

Mängu eesmärk on tema sõnutsi pakkuda võimalust lõbusalt sõprade või perega aega veeta ning muidugi ka lumise Viljandi imetlemine. "Meil on ju haruldaselt tore linn," lausus ta.

Päkapikud jäävad linna peidetuks aasta lõpuni ning auhinnad loositakse välja jaanauri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles